Огретен от гъби
Апетитно предложение за бърза вечеря
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаният лук се задушава в част от маслото. Прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушават до омекване. Слагат се оризът, нарязаните домати, копър, сол и черен пипер. Залива се с малко вода и се вари, докато набъбне оризът. Сваля се от огъня, прибавя се по-голямата част от настъргания кашкавал и се изсипва в тава. Залива се с бешамелов сос, приготвен от запърженото в маслото брашно, мляко и яйца. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се запича до зачервяване.
Още по темата
Сварете картофите в подсолена вода. В намазнена правоъгълна тавичка разпределете нарязаният на колелца праз. Наредете върху него нарязаните на шайби картофи....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп