Насладете се на най-вкусните десерти от цял свят

Насладете се на най-вкусните десерти от цял свят Лакомник

Топсладкишите на планетата

Насладете се на най-вкусните десерти от цял свят
Автор:Лакомник

За да приготвяш сладки неща трябва да си виртуоз в кухнята. Така казват майсторите готвачи. Но всеки от нас с радост приготвя по някое и друго изкушение за десерт след семейната вечеря. Защо да не опитате и нещо ново? Специално за вас събрахме лесни рецепти от цял свят. Някои от тях са точно толкова странни, колкото и вкусни.

 

Бразилия

Сладкиш

Необходими продукти:

За тестото:

250 г масло

250 г захар

ванилия

6 яйца

250 г брашно

2 пакетчета бакпулвер

За заливката:

400 мл кафе

4 с.л. какао

6 с.л. захар

коняк

Начин на приготвяне: Маслото се оставя на топло. То се разбива със захарта. Добавяме ванилията на вкус, както и яйцата. На страна смесваме брашното с бакпулвера. После ги прибавяме към яйчената смес и разбъркваме добре. Взимаме дълбока тава и слагаме на дъното хартия за печене. Разпределяме тестото на дъното на тавата. Печем за 40 минути при 190 градуса. През това време разбъркваме какаото, заедно със захарта и кафето. Накрая доливаме и коняка. След като сладкишът стане готов, се оставя докато се охлади напълно. След това се прехвърля в чиния за сервиране. Набождаме го добре с вилица и заливаме с кафеената смес. Гарнираме по желание.

 

 

Русия

Десерт с боровинки

Необходими продукти:

200 г боровинки

30 г грис 

1 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. сметана 

2 с.л. захар 

Начин на приготвяне: Измиваме добре плодовете и ги намачкваме. Слагаме ги на печката да кипнат за две минути. Прецеждаме сместа. В сока добавяме захарта и отново кипваме. Оставяме да се охлади напълно. През това време сваряваме гриса в млякото. След това го прехвърляме в намазнена тавичка. Остаяме го да изстине така. Когато се охлади, нарязваме на квадратчета. Всяко парче по отделно се залива със сместа от боровинките, когато се сервира. Гарнираме с бита сметана.

 

 

Америка

Пай

Необходими продукти:

600 ябълки

200 г орехи

2 ч.л. канела

1 ч.ч. захар

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

2 с.л. какао

2 яйца

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне: Почистваме ябълките и ги нарязваме на кубчета в дълбока купа. Добавяме орехите, яйцата. Поръсваме с канелата, захарта, брашното, бакпулвера, содата и какаото. Доливаме прясното мляко и идва ред на олиото. Оставяме за половин час, а през това време разбъркваме от време на време. След това се взима дълбока тава и се поръсва на дъното с галета. Разпределяме сместа в нея. Печем половин час при 200 градуса.

 

 

Австралия

Кекс

Необходими продукти:

150 г брашно

2 ч.л. бакпулвер 

125 г масло 

2 с.л. кокосово брашно

2 с.л. какао

200 г захар

2 яйца

щипка сол

прясно мляко - 3 с.л.

ванилия

За крема:

1 ч.ч. пудра захар 

1 с.л. какао

4 с.л. масло

1 ч.л. мляно кафе 

1 с.л. кокосово брашно 

ванилия

Начин на приготвяне: Маслото се смесва и се разбърква добре с маслото, кокосовото брашно, захарта, както и ванилията. Добавяме в сместа и яйцата. Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме и тях към първата смес. Доливаме и прясното мляко. Тестото се прехвърля в намазнена тавичка. Печем на умерена фурна за около 40 минути. След като стане готов се оставя да се охлади. Прехвърля се в широка чиния за сервиране. Залива се с глазурата.

 

 

Франция

Наслада

Необходими продукти:

150 г сирене

ябълки

100 г бадеми

2 с.л. майонеза

лимонов сок

сол

хляб

Начин на приготвяне: Ябълките се обелват и се изчистват от семките. След това те се нарязват на ивици. Смесват се със сиренето. Прибавяме и останалите съставки. Разбъркваме добре и посоляваме.

 

Япония

Сладки сармички

Необходими продукти:

450 г ориз

1 връзка лозови листа

саке

1/2 ч.ч. захарен сироп

вода

1/3 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне: Оризът се натрошава. Смесваме водата и захарния сироп, а после добавете към ориза. Разбъркайте добре и добавете алкохола. Сложете в съд за варене на пара. Нека да остане вътре поне за час. Когато стане готово, извадете го и оставете да престои поне за половин час. Лозовите листа се подреждат в чиния. Всяко се поръсва с малко пудра захар. Взимаме от оризовата смес и оформяме топчица. Завиваме в листото. Подредете готовите сармички в широка чиния и завийте във фолио. Оставете в хладилника поне за 4 часа. След това развийте оризовите топки и ги поднесете с подходяща плодова гарнитура. 

Още по темата
Още по темата
Любимите супи на света
Дойде есента, а с нея и по-ниските температури. А те, за съжаление, водят след себе си настинките и гриповете. Едно от най-добрите лекарства тогава е бабината или...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц