
Апетитен вариант на любимата рецепта




Каймата се слага в купа. Картофите се варят до омекване в подсолена вода. Лукът и морковът се почистват и измиват. Рендосват се и се добавят при каймата. Продуктите се объркват. Съдът се покрива с фолио. Зелката се почиства, измива и реже на ситно. Запържва се в тиган. Бърка се непрекъснато да не загори. След около 15 минути, запърженото зеле се оттегля настрана. Към каймата се добавя доматен сок, сол, индийско орехче, червен пипер и мащерка. Омесва се наново. Взема се гювеч. На дъното се разпределя половината от каймата. Върху нея се слага пърженото зеле и картофено пюре. Така се реди до приключване на продуктите. В тигана се налива половин чаена чаша вода. Разклаща се колкото водата да обере мазнината. С този сос се полива ястието. Гювечът се покрива с плътно с алуминиево фолио. Поставя се капакът на глинения съд. Ястието се пече час и половина на умерена фурна. След готовност се маха фолиото. Оставя се да допече на изключена фурна.

