Мусака със зеленчуци и пилешко месо

Мусака със зеленчуци и пилешко месо Лакомник

Вкусна и ароматна мусака за цялото семейство

Мусака със зеленчуци и пилешко месо
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет замразени зеленчуци(грах,царевица,моркови)за по-лесно

1кг картофи

250 г пил.месо

1 кубче пил. бульон

сол

магданоз

къри

черен пипер

1 ч.л. соев сос

5 с.л. зехтин

За заливката:

3 яйца

1 кофичка кис.мляко

200 г кашкавал

Начин на приготвянe

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Зеленчуците се сваряват за 2-3 минути. Нарязаното на кубчета месо се запържва в зехтина. Бульонът се разтваря в 1 чаена чаша гореща вода. Всичко се смесва в тава или йенски съд, прибавят се подправките и соевият сос, долива се с малко вода. Мусаката се пече във фурната до готовност. След като водата изври, се залива със заливката. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се допича.

Още по темата
Още по темата
Мусака от шунка
Ситно нарязаните лук и моркови се задушават с нарязаната на кубчета сланина, прибавят се шунката и сварените картофи нарязани на кубчета и сместа се задушава още...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц