Мусака със зеленчуци и пилешко месо
Вкусна и ароматна мусака за цялото семейство
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Зеленчуците се сваряват за 2-3 минути. Нарязаното на кубчета месо се запържва в зехтина. Бульонът се разтваря в 1 чаена чаша гореща вода. Всичко се смесва в тава или йенски съд, прибавят се подправките и соевият сос, долива се с малко вода. Мусаката се пече във фурната до готовност. След като водата изври, се залива със заливката. Накрая се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се допича.
Още по темата
Ситно нарязаните лук и моркови се задушават с нарязаната на кубчета сланина, прибавят се шунката и сварените картофи нарязани на кубчета и сместа се задушава още...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп