Мусака от шунка
Приготвяне
90 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ситно нарязаните лук и моркови се задушават с нарязаната на кубчета сланина, прибавят се шунката и сварените картофи нарязани на кубчета и сместа се задушава още няколко минути. Подправя се със сол, черен пипер, ким, горчица и се изсипва в намазана с част от маслото тавичка, което дъно е покрито с хлебните филии, поръсени с ½ ч.ч. бульон и останалото масло. Ястието се пече в силна фурна 10 мин. Изважда се и се залива с разбитите яйца и се допича. Мусаката се поднася поръсена с настърган кашкавал.
Още по темата
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп