Мусака от зрял боб
По-интересен вариант на любимата българска вкусотия
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зрелият боб се накисва от вечерта и после се сварява с лъжичка червен пипер, целите моркови, целината и сол на вкус. Отделно с малко мазнина се задушава нарязания лук и се прибавят сварените моркови, нарязани на кръгчета. В обилно намазнена тавичка се изсипва ред боб, ред лучена смес и отгоре се нареждат морковите, нарязаните домати, обезкостените маслини, нарязания на ивички бекон. Подправя се отделно отново с чубрица и магданоз и се пече в умерена фурна. Може да се долее малко вода, с която е сварен боба.
Още по темата
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Зеленчуците се сваряват за 2-3 минути. Нарязаното на кубчета месо се запържва в зехтина. Бульонът се разтваря в 1 чаена...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп