Много шоколадова торта
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Поставете маслото на стайна температура. Натрошете бисквитите в купа на ситно, смесете с маслото на парченца и с бързи движения доведете до хомогенна смес. Разстелете по дъното на тортена форма. Поставете в хладилник да стегне за поне 1 час. Сметаната поставете в тенджера с двойно дъно или на водна баня. Загрейте. Поставете начупените на парчета шоколади и започнете да бъркате. Бъркайте на умерен огън поне около 20-30 минути докато сместа започне да се сгъстява. Когато се сгъсти отстранете от огъня и оставете да изстива като отново разбърквате от време на време. Преди да изстине напълно изсипете какаовата смес върху блата от бисквити, който вече е стегнал в хладилника. Отново върнете на студено поне за 2-3 часа.
Още по темата
Блатовете се приготвят, като се разбъркват всички продукти внимателно. Не се разбива с миксер! Изпичат се два блата. Кремът се приготвя, като се разбиват с миксер...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп