Месо по селски

Месо по селски Лакомник

Майсторски специалитет от италианската кухня с крехки мръвки

Месо по селски
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо, нарязано на кубчета

75 г брашно

60 мл олио

2 глави лук, наситнени

2 скилидки чесън, пасирани

150 г гъби, нарязани на четвъртинки

250 мл телешки бульон

80 г мармалад от сливи

60 мл балсамов или червен винен оцет

1 с.л. сос Уорчестър

За скончетата:

225 г брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

2 с.л. магданоз или лук, нарязани на ситно

125 мл сметана

80 мл прясно мляко + малко повече за смазване

1 яйчен жълтък

Начин на приготвянe

Оваляйте месото в брашно. Загрейте маслото и запържете месото за 5 минути и го извадете. Запържете лука и чесъна за 3 минути, добавете гъбите, бульона, сладкото, върнете месото, залейте с оцета и соса. Намалете огъня и задушете за 2 часа, а след това сипете в намаслена тава. Пригответе скончетата, като смесите необходимите продукти и замесите тесто. Разделете на 24 части и оформете квадрати. Наредете ги върху месото и запечете за 20 минути.

Още по темата
Още по темата
Пай с телешко и зеленчуци
Бутер тестото се изважда от хладилника непосредствено преди готвене. Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода и ги намачкайте с вилица на пюре. Лукът...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц