Месно руло с гъби и шунка
Апетитен специалитет за вечеря само за 35 минути
Приготвяне
35 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се омесва с навлажнения хляб, яйцето, ситно нарязания лук, сол, черен пипер и кимион. Оставя се да престои малко, за да поемат ароматите. Разстила се и върху нея се слага плънката (приготвена от гъбите, нарязаната на дребно шунка и леко запържените яйца), като към нея се прибавят нарязаните на кубчета краставички, щипка сол и черен пипер. Оформя се руло, слага се в намазана с олио тавичка и се пече в силно загрята фурна на 220 градуса, като отстрани се доливат по 2–3 с.л. гореща вода. След като се изпече - около 20 минути, рулото се залива със сос по избор.
Още по темата
Месото, сланината и ушите направете на кайма, прибавете ситно нарязания лук, пасирания чесън, черен пипер, сол, босилек, кимион и смесете добре всички продукти. В...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп