Меден кекс с джинджифил

Зарадвайте близките си с това ароматно изкушение от мед


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Смесете в купа брашното, захарта, бахара, содата за хляб и индийското орехче. Смесете всичко и направете кладенче посредата. Добавете вътре яйцата и меда и разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица или шпатула. Сипете настърганата портокалова кора, олиото, настъргания пресен джинджифил и портокаловия сок. Разбъркайте сместа до еднородна консистенция. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене и намазнена тава. Сложете да се изпече в предварително загрята на 180С фурна за около 40 минути, докато стане твърд на пипане. Поръсете с пудра захар.
Още по темата

В съд сипете захарта, водата и олиото, загрейте леко и добавете меда. Бъркайте на слаб огън до разтварянето на захарта и меда. Оставете да изстине. В изстиналата...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп