Медени кифли с канела и орехи

Пухкаво и сладко изкушение


Приготвяне
80 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Разтворете маята в топлата вода и разбъркайте. След няколко минути, когато започне да се пени, прибавете останалите продукти за тестото и месете докато стане еластично, без да лепне. Покрийте и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. Разточете тестото, нарежете го намажете с разтопеното масло, поръсете с канела, захар и завийте на рула. Отделно разтопете маслото, прибавете меда, орехите и разбъркайте. Наредете рулата в намаслена тава, намажете добре с ореховата смес и запечете до готовност в загрята на 200 градуса фурна – около 30 минути.
Още по темата

Разтворете маята във водата. В подходящ съд разтворете маслото в млякото на слаб огън. Оставете да изстине достатъчно (до телесна температура) и добавете разтворената...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп