Хрупкави макарони за закуска или пък десерт
В тенджера се налива олио. Поръсва се щипка сол. Съдът се поставя на включен котлон. Кокато загрее мазнината, се добавят макароните. Объркват се за да се запекат/запържат. След като придобият лек, кафяв загар, тенджерата се оттегля. Запържените макарони се изваждат от съда, с решетеста лъжица. Взема се друга тенджера. Налива се 1,5 л вода. Съдът се поставя на включен котлон. Слад като заври водата, се добавят макароните. Варят се според указанията на опкаовката. След готовност, сварената паста се прехвърля в тава за печене. В тенджерата с мазниана се наливат 3 чаени чаши от макаронения бульон. Необходимо е максимално да се обере мазнината. С получената течност се поливат макароните. Ореховте стърготини се объркват заедно с пудра захар и канела. Миксът се поръсва върху макароните. Тука- там се слагат парченаца краве масло. Пастата се пече на умерена фурна, 30 минути. Оставя се да изстине. Реже се на парчета. Запечените предварително макарони, придават интересен вкус. Може да се яде и на следобедно кафе.