Лучена торта

Лучена торта Лакомник

Идеална вечеря за зимата

Лучена торта
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

250 г брашно

2 яйца

120 г масло

1 ч.л. олио

За гарнитура:

100 г сланина

250 г лук

1 к.ч. прясно мляко

200 г сметана

2 с.л. брашно

50 гр масло

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

От посочените продукти се замесва тесто, разточва се на лист и се слага в намазана с масло форма за торта. Сланината се нарязва на парченца и се пуска за 2 минути във вряла вода. Лукът се нарязва на ситно, запържва се в маслото, прибавя се брашното и се разрежда с разбитата в млякото сметана. Сваля се от огъня и се прибавят яйцата, сол и черен пипер. Тази смес се изсипва върху тестото, отгоре се слагат парченцата сланина и парченца масло. Тортата се пече в гореща фурна 25-30 мин. и се сервира гореща.

Още по темата
Още по темата
Лучена супа
Нарежете лука на тънки колелца. Разтопете маслото в тенджерата, прибавете лука и задушете на умерен огън за около 20-25 минути. Прибавете пасирания чесън, брашното и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц