Лучена супа

Питателен обяд по оригинална френска рецепта


Приготвяне
90 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете лука на тънки колелца. Разтопете маслото в тенджерата, прибавете лука и задушете на умерен огън за около 20-25 минути. Прибавете пасирания чесън, брашното и разбъркайте добре, докато прибавяте и виното. Гответе още 5 минути и залейте с бульона, оставете да кипне, добавете настърганото сирене, подправете на вкус и оставете докато се разтопи. Разлейте супата в порционните чинии, сложете във всяка препечена филия хляб, поръсена с настърган кашкавал.
Още по темата

Добре измитото телешко рагу, грахът, фидето се слагат във вряща подсолена вода и се варят, докато грахът омекне.
От маслото и брашното се прави светла запръжка,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп