Лимонов сладкиш с извара

Интересна рецепта за десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
От сухите продукти се омесва тесто, покрива се найлон и се слага в хладилника за 30 минути. През това време изварата се претрива през сито, прибавят се сметаната, жълтъците, яйцето, настърганата лимонова кора, ванилията, щипка сол и захарта. Всичко се разбива старателно. Тестото се разточва на тънка кора и се слага в намаслена и наръсена с брашно форма. Запича се за 10-15 минути в предварително загрята до 200 С фурна. Изважда се и отгоре се поставя плънката. Пече се 20 минути във фурната.
Още по темата

Сваряваме млякото и махаме от огъня.Прибавяме разбитото нишесте заедно със захарта и изсипваме към млякото. Слагаме на огъня и бъркаме докато се сгъсти. Махаме от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп