Лимонови бухти

Бързи и вкусни бухти със свеж аромат


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се киселото мляко с разбит в него бакпулвер, настърганата кора от добре измит лимон и брашното. Замесва се средно меко тесто, което не лепне. Покрива се с кърпа и оставяме да си почине за 10 минути. Разточва се тестото на кора с дебелина 1 см. С нож се нарязват правоъгълници. Загрява се олио в тиган и се пържат от двете страни. Изваждат се върху хартия, да попие мазнината. Топли се овалват в кристална захар с ванилия.
Още по темата

От всички продукти замесваме средно гъсто тесто. Ако се получи по-гъсто добавете мляко, а ако е по-рядко брашно. С лъжица гребваме от тестото и изсипваме в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп