Вкусна идея за обяд или вечеря
Оставяме каймата в дълбок съд и прибавяме към нея ориза, предварително нарязания лук, риган, сол и черен пипер на вкус. Омесваме каймата добре. В тенджера сипваме 1 л и половина подсолена вода и я оставяме на среден огън. Щом заври, доливаме олиото. От приготвената кайма правим кюфтета. Овалваме ги в брашното, след което ги поставяме във врящата вода. Добавяме предварително обелените и нарязани на средни по големина парчета картофи. Намаляваме огъня, когато заври, а щом картофите станат готови, сваляме от огъня. Разбиваме жълтъците на яйцата с малко вода и с предварително изстискания лимонов сок. Разбъркваме добре и прибавяме малко от бульона. Връщаме застройката към ястието и оставяме да заври леко, докато сосът се сгъсти.Сервираме топли готовите кюфтета, картофи и сос.