Кюфтенца по цариградски

Кюфтенца по цариградски Лакомник
Кюфтенца по цариградски
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Виолета Матева, гр. Камено
Лакомник Необходими продукти

250 кайма
1 глава лук
1 среден морков
1 филия бял хляб
1 яйце
кимион
черен пипер
чубрица
брашно за овалване
олио за пържене
За картофеното пюре:
800 г картофи
100 мл прясно мляко
30 г масло
сол на вкус
магданоз

Начин на приготвянe

Омесваме каймата със ситно нарязания лук, настъргания на ситно морков, хляба без кора, накиснат предварително с вода и изцеден, 1 яйце и подправките. Оформяме малки кюфтенца като топчета за пинг-понг, овалваме в брашното. После се пържат до светлокафяво. Приготвя се пюрето, като се сваряват картофите и се обелват. Намачкваме с вилица и добавяме маслото, прясното мляко и сол на вкус. Пасираме на гладко пюре. В малко тиганче се запържва 50 мл олио и се добавя 1/2 ч.л. червен пипер. В чиния се сипва от пюрето, отгоре се нареждат 5-6 кюфтенца и се полива със запърженото олио. Поръсваме с магданоз.

Добър апетит!

Още по темата
Още по темата
Кюфтета по датски
Смелете свинското месо на кайма. Почистете, измийте и нарежете лука на ситно или го пасирайте. Разбийте яйцето и добавете солта и пипера. Омесете каймата с галетата и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц