
Невероятно апетитно и ароматно предложение за вечеря




Сварете картофа, залейте със студена вода и още докато е горещ, обелете и го намачкайте. В тиган сложете една супена лъжица олио и запържете ситно нарязания лук. Когато стане стъклен, поставете го в съда при картофа. Добавете каймата, магданоза, галетата, яйцето и сметаната. Подсолете на вкус и хубаво разбъркайте месото. С намазнени ръце оформете кюфтенцата. Покрийте с фолио и поставете в хладилник докато приготвяте соса. След това ги изпържете в сгорещено олио от всички страни, докато станат приятно кафяви на цвят.
Приготвяне на соса:
В тиган сложете малко олио и добавете ситно нарязаните лук и гъби. Пържете на умерена температура, докато се изпари водата, която ще пуснат гъбите. Поръсете с брашното, хубаво разбъркайте и добавете бульона и сметаната за готвене. Бъркайте, докато заври. Оставете да къкри около 5 минути и към края добавете магданоза, посолете и добавете черен пипер на вкус. Поднесете кюфтенцата със соса и гарнитура по избор.

