Крем с маскарпоне и шоколад
Божествен крем за делник и празник
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с миксер заедно със захарта до побеляване. Добавя се маскарпонето на части, като разбиването продължава. Накрая се сипва и кафето. След като сместа е готова, се добавят разбитите на сняг белтъци, като внимателно се бърка с лъжица, за да не спаднат. Шоколада се разтопява в пресното мляко. В подходящи десертни чаши се смесват двата крема като между тях се слага пласт от смлените амарети. Оставя се в хладилника за няколко часа да стегне. Декорирайте по желание.
Още по темата
Маскарпонето се смесва с подсладеното кондензирано мляко и ванилията. Всичко се разбива до получаването на гладък крем. В горещото кафе се добавя есенцията ром и в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп