Копривен сос със сметана и сирене



Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Копривата се мие листо по листо. Стръковете лук се почистват, измиват и режат на ситно. Копривата се накъсва на дребно. Взема се дълбок тиган с по- широко дъно. Налива се мазнината и съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее, се намаля степента на котлона. Добавят се копривата и лукът. Запържват се за 2- 3 минутки. Следва добавянето на течната сметана и 1 ч.ч. вода. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. Брашното се размива с вода. Налива се в тигана на тънка струйка. Пробърква се докато сгъсти. Накрая се поръсва сиренето, щипка сол и джоджен. Котлонът се изключва. Сосчето се оставя да къкри.
Още по темата

Πoчитaтeлитe нa ĸитaйcĸия cлaдĸo-ĸиceл coc знaят ĸoлĸo вaжнa пoдпpaвĸa e тoй, зa дa пpидoбиe ĸитaйcĸoтo яcтиe зaвъpшeн вид във вĸycoвo oтнoшeниe. Πoдxoдящ e зa...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп