Колелца със сиренца

Колелца със сиренца Лакомник

Малки банички, които се топят в устата

Колелца със сиренца
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г пресято брашно

1 ч.ч. олио

2 ч.ч. топла вода

1 ч.ч. топло мляко

1 яйце и отделно 1 жълтък

пакетче суха мая

3-4 ч.л. сол

2 ч.л. захар

300 г сирене

ким за поръсване

Начин на приготвянe

От брашното, яйцето, водата, млякото, олио, захарта, солта и маята замесете меко тесто. Прибавяйте брашното постепенно, защото може да отнеме повече или по-малко. Нужно ви е брашно до получаване на гладко тесто, което не лепне, но се събира добре. Оставете го да втаса на топло до удвояване на обема си.

Разделете тестото на парчета с големината на дланта си. Оформете всяко на малка питка и ги наредете на разстояние едно от друго в намазнена тава да втасат повторно. След това с намазнени ръце направете във всяко дупка, така че да сложите плънка от сиренето, а отстрани да се получи нещо като пръстенче. Намажете с жълтъка, поръсете с кима по желание и оставете да починат за още 10-15 минути. Печете в загряна на 200 градуса фурна до зачервяване – около 10-15 минути. Добър апетит!

* Ако не ви се меси тесто, което да чакате да втаса, изпълнете рецептата с готово бутер тесто, което директно оформяте, пълните и печете. Става за по-малко от половин час.

Още по темата
Още по темата
Бутер банички с кайма
Каймата се запържва с лука, солта, черния пипер, 1яйце и магданоза. Оставя се да изстине. От тестото се нарязват правоъгълници. В средата на всеки се слага от плънката...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц