
Малки банички, които се топят в устата




От брашното, яйцето, водата, млякото, олио, захарта, солта и маята замесете меко тесто. Прибавяйте брашното постепенно, защото може да отнеме повече или по-малко. Нужно ви е брашно до получаване на гладко тесто, което не лепне, но се събира добре. Оставете го да втаса на топло до удвояване на обема си.
Разделете тестото на парчета с големината на дланта си. Оформете всяко на малка питка и ги наредете на разстояние едно от друго в намазнена тава да втасат повторно. След това с намазнени ръце направете във всяко дупка, така че да сложите плънка от сиренето, а отстрани да се получи нещо като пръстенче. Намажете с жълтъка, поръсете с кима по желание и оставете да починат за още 10-15 минути. Печете в загряна на 200 градуса фурна до зачервяване – около 10-15 минути. Добър апетит!
* Ако не ви се меси тесто, което да чакате да втаса, изпълнете рецептата с готово бутер тесто, което директно оформяте, пълните и печете. Става за по-малко от половин час.

