
Може да ги направите и сладки с пудра захар само за 30 минути




Загрейте фурната на 200 градуса.
Оставете водата за заври и намалете да къкри на огъня. Добавете брашното и с дървена лъжица или шпатула бъркайте в една посока. Брашното ще започне да абсорбира водата. Оставете още минута-две, като бъркате.
Преместете тестото в купа да изстине до хладко и добавете яйцата, разбити със солта. Сложете и маслото и разбъркайте добре. Тук имате вариант да оставите тестото в хладилник и да го готвите до ден-два или да направите бухтичките веднага.
Сложете тестото в пликче и отрежете едното ъгълче. В тава сложете хартия за печене и върху нея изстискайте малки хапки с разстояние една от друга. Натиснете върховете надолу, за да не загорят.
Печете почти 10 минути и малко преди бухтичките да са готови, извадете и поръсете със сиренето и върнете за още 1-2 минути.
* Може да направите бухтичките и сладки като вместо щипка сол добавите 1 с.л. захар и поръсите след като изстинат от печенето с пудра захар.

