Кокосово реване

Уникално вкусен и сочен сладкиш


Приготвяне
70 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Маслото (трябва да е със стайна температура) се разбива със захарта до побеляване. Добавят се жълтъците и отново се разбива. Отделно белтъците се разбиват на сняг. Брашното се смесва с кокосовите стърготини и бакпулвера. Сухите съставки и белтъците се прибавят на няколко пъти към маслената смес, като се бърка внимателно. Добавя се и настърганата портокалова кора и отново се разбърква внимателно. Тестото се прехвърля във форма за печене застлана с пергаментова хартия. Пече се 40–50 минути в предварително загрята на 180С фурна. Готовото реване се оставя да се охлади. Захарта, лимоновият сок и 300 мл вода се смесват и се вари на бавен огън. Докато е още топъл, се излива върху блата.
Още по темата

Първо разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, прясното мляко и продължаваме да бъркаме. След това брашното със содата, ситно смлените орехи и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп