Турско реване

Турско реване Лакомник

Сочен сладкиш с вкус на екзотика и нежност

Турско реване
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

1 ч.ч. захар

200 мл прясно мляко

200 г брашно

150 г грис

150 г орехи

олио

сода

За сиропа:

4 ч.ч. вода

4 ч.ч. захар (или по-малко според вкуса)

ванилия

лимонов сок

Начин на приготвянe

Първо разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, прясното мляко и продължаваме да бъркаме. След това брашното със содата, ситно смлените орехи и гриса. Слага се във тавичка и се пече в предварително нагрята фурна - 170С градуса около 45 минути. Отделно се прави сиропа, който ври около 15 минути и оставяте да изстине напълно. Горещото реване извадено от фурната се залива с изстиналия сироп. 

Още по темата
Още по темата
Арабско реване
Най-напред се приготвя сиропа от изброените продукти (без ванилията), сипани в тенджерка, поставена върху котлона. Бърка се непрекъснато, докато се разтопи захарта....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц