Киноа с целина, моркови и лук
Вкусно и полезно хaпване, подходящо за предястие или гарнитура
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Главата целина и морковите се белят и измиват. Целината се реже на кубчета с къдраво ножче. Морковът се реже на колелца, също с къдраво ножче. Слагат се в тенджера. Налива се вода и се поръсва щипка сол. Зеленчуците се варят в продължение на 20- 30 минути. Киноата се накисва в купа с вода. Премива се няколко пъти. Слага се в тенджера. Наливат се 3 ч.ч. вода и се поръсва щипка сол. Съдът се похлупва. Киноата се вари на слаб огън до омекване на зърната. Взема се тиган. Слагат се 2- 3 с.л. мазнина. В него се запържва лукът, нарязан на дребно. Достатъчни са само 2- 3 минути. Взема се купа. В нея се слагат сварената киноа и зеленчуци. Добавя се запържения лук. Поръсва се суха целина. Всички продукти в купата се объркват.
Още по темата
В последните няколко години певицата Люси се старае да е във спортна форма и затова спазва специален режим. Яде плодове, прави си шейково с бадемово мляко и фурми....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп