Катми с гъби и кашкавал

Катми с гъби и кашкавал Лакомник

Вкусотия за лек обяд или предястие

Катми с гъби и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

100 г гъби

80 г кашкавал

2-3 червени чушки

1 глава кромид лук

копър

2 с.л. краве масло

40 г царевично брашно

100 мл прясно мляко

1 яйце

сол

Начин на приготвянe

Приготвя се редко тесто от брашното, прясното мляко, разбитото яйце и щипка сол. В намазан с малко масло тиган се изпичат катми с дебелина около 1/2 см. Чушките и гъбите се почистват и се нарязват на ивици. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в част от маслото. Прибавят се чушките и гъбите. Разбърква се и се задушава до пълно омекване на зеленчуците. Посолява се. Кашкавалът се настъргва и се смесва със задушените зеленчуци. Готовите катми се намазват с приготвената смес, прегъват се на две, поставят се парченца масло и се запичат в умерена фурна. Преди сервиране се поръсват с малко копър.

Още по темата
Още по темата
Катми по родопски
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано със содата, солта и накрая брашното и  водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц