Картофени кюфтенца с млечен сос
Стават хрупкави, но меки и наситени отвътре
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и се сваряват. Още докато са топли се намачкват на пюре прибавят се сиренето черният пипер червеният пипер магданоза нарязан на ситно и солта. От готовата смес се правят малки кюфтенца, които овалваме последователно в брашното, яйцата и галетата. Нареждат се в предварително намазнена тавичка и се пекат докато хванат коричка на 180 - 200 градуса. Готовите кюфтенца заливаме със млечен сос който приготвяме от киселото мляко, майонезата и шарената сол.
Още по темата
Сваряваме и обелваме картофите. Тиквичките белим и настъргваме на едро ренде. Измиваме гъбите и ги режем на ситно. Запържваме гъбите в тиган с малко сол и черен пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп