Картофена пита с шунка
Интересна идея за вкусен обяд
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете маслото, прибавете киселото мляко, яйцето, сол, бакпулвер и пресятото брашно, колкото поеме докато се получи еластично тесто. Завийте и оставете да втаса до удвояване на обема. Пригответе плънката като намачкате картофите, прибавете нарязаната шунка, кисела краставица, наситнения магданоз и подправите на вкус. Разделете тестото на две части. Едната разточете в намаслена тава, на равен слой сложете плънката, покрийте с останалото тесто, намажете с яйце, набодете с вилица на няколко места и запечете до готовност в загрята на 190 градуса фурна - около 30 минути.
Още по темата
Брашното, маслото и солта се стриват, за да се получи зърнеста смес. Прибавя се водата и се меси енергично, и се получава тесто, което се оставя да престои на студено....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп