Канелени питки за закуска
Меки и ароматни питки от вечерта за сутринта
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се разтваря в топло мляко и се добавя захарта. Оставя се за 10 минути. Към сместа се прибавят яйцето, разтопеното масло и солта. Брашното се пресява и се добавя на части. Тестото трябва да е лепкаво. Накрая се добавя олио, колкото да не залепва тестото. Покрива със свежо фолио (кърпа) и се оставя в хладилника поне за един час (може и за една нощ, ако ще приготвяте сутринта). Тестото се разделя на части и от всяка от тях се разточва кора с дебелина около 2см. Кората се намазва с олио и обилно се наръсва със захар и канела. Свива се на стегнато руло и се нарязва на дебели парченца. Питките се нареждат в тава и се пекат за около 15-20 минути в предварително загрята на 180С фурна. Готовите питки може да поръсите с пудра захар.
Още по темата
Захарта се стрива с яйцата, прибавя се размекнатото масло и отново се стрива. Налива се млякото с разтворените в него мая и сол. Прибавят се канелата,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп