Пържената се поднася с лимонена вода
Рибата се поднася като предястие или като основно ястие съответно в средна и голяма чиния. Консумира се със специални прибори за риба (нож и вилица за риба), но ако не разполагате с такива, може да използвате и обикновени прибори.
Независимо дали е предястие или основно ястие, ако рибата е с кости, отляво до върха на вилицата поставяте малка чинийка за отпадъци.
Ако предлагате ястие от националната ни кухня - например риба в керемида или в единични гювечета поднасяте направо съда, в който е приготвена.
Ако е пържена, рибата може да се яде с ръце, особено ако е дребна. В този случай пред чинията с риба (от вътрешната страна на масата) поставяте малка купичка с хладка вода, в която има резенче лимон и клонче магданоз, за измиване на пръстите.
Купичката поставяте върху чинийка покрита със салфетка. В средата на масата поставяте много салфетки за избърсване.