Кайма в ябълки

Кайма в ябълки Лакомник
Кайма в ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. масло

2 с.л. олио

1 глава лук

4 стръка целина

500 г кайма

2-3 стръка мащерка

естрагон на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

100 г хлебни трохи

8-12 ябълки

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте маслото и зехтина, прибавете ситно нарязания лук, целината и задушете до омекване. Добавете каймата за 5 минути, прибавете подправките, трохите и разбъркайте добре. Изрежете горната част на ябълките и издълбайте внимателно сърцевината. Напълнете ябълките с каймата, наредете в намаслена тава с малко вода, сложете върху всяка ябълка малко парче масло и запечете за час. 

Още по темата
Още по темата
Пелмени с кайма
Смесете брашното, яйцата, водата и 1/2 ч.л. сол. Оставете тестото да почине 30 минути. Смесете двата вида кайма, лука, 1 ч.л. сол, черния пипер и чесъна. Нарежете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц