Кавърма с печурки

Кавърма с печурки Лакомник
Кавърма с печурки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско от бут
500 г печурки
3-4 стръка праз
1 малък морков
50 мл червено вино
1 с.л. концентрирано доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
3-4 с.л. зехтин
1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на кубчета и се запържва до побеляване в дълбока тенджера. Добавя се морковът, нарязан първо на колелца и след това на четвъртинки. Празът също се нарязва на колелца и се прибавя в тенджерата. След това и гъбите – измити и нарязани на филийки. Прибавят се солта, черният и червен пипер и виното. Тенджерата се похлупва и се оставя да къкри на тих огън около 40 минути или до готовност на месото. Доматеното пюре се размива с малко вода и се добавя към кавърмата. Оставя се да поври още 3-4 минути и се маха от котлона. Ястието се сервира поръсено с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Свинска кавърма
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете месото на кубчета, а праза и доматите - на ситно. Загрейте олиото на средно силен огън и за 3-4 минути запържете месото да...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц