Зеленчуков кускус по марокански

Много апетитно постно и вегетарианско ястие


Приготвяне
30 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Загрейте зехтина и сложете сухите подправки, разбъркайте леко и прибавете лука. Когато омекне прибавете морковите и ряпата. Разбъркайте и оставете 2-3 минути. Добавете тиквичките, дюлята, лютите чушки и нахута. Сложете доматите и долейте бульон.
Поставете пристава за водна пара над зеленчуците и в нея сложете кускуса. Затворете тенджерата и оставете на умерена температура за 15 минути. Прибавете стафидите, а върху кускуса прибавете малки кубчета масло. Затворете отново съда и оставете за 2-3 минути. След като е готов разпределете кускуса в чинии за сервиране, оформете кладенче в него и сипете от зеленчуците.
Още по темата

Зеленчуковият микс се задушава за малко в зехтина и се залива с 1 л вода, добавя се сол и се вари на тих огън около 15-20 минути, докато зеленчуците омекнат....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп