Зеленчуков кускус по марокански

Зеленчуков кускус по марокански Лакомник

Много апетитно постно и вегетарианско ястие

Зеленчуков кускус по марокански
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. зехтин

3 глави лук, наситнени

1/2 ч.ч. зеленчуков бульон

1 ч.ч. сварен нахут или от консерва

1 щипка шафран

1 щипка индийско орехче

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. джинджифил на прах

1 пръчка канела

6 домата, обелени и нарязани на четвъртини

400 г моркови, нарязани на кръгчета

400 г бяла ряпа, нарязани на пръчици

1 дюля, на кубчета

2 тиквички, нарязани на кръгчета

1 червена люта чушка, нарязана на ситно

1 ч.ч. стафиди

4 ч.ч. арабски кускус

50 г масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и сложете сухите подправки, разбъркайте леко и прибавете лука. Когато омекне прибавете морковите и ряпата. Разбъркайте и оставете 2-3 минути. Добавете тиквичките, дюлята, лютите чушки и нахута. Сложете доматите и долейте бульон.

Поставете пристава за водна пара над зеленчуците и в нея сложете кускуса. Затворете тенджерата и оставете на умерена температура за 15 минути. Прибавете стафидите, а върху кускуса прибавете малки кубчета масло. Затворете отново съда и оставете за 2-3 минути. След като е готов разпределете кускуса в чинии за сервиране, оформете кладенче в него и сипете от зеленчуците.

Още по темата
Още по темата
Зеленчукова супа с кускус
Зеленчуковият микс се задушава за малко в зехтина и се залива  с 1 л вода, добавя се сол и се вари на тих огън около 15-20 минути, докато зеленчуците омекнат....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц