Задушени млади картофи

Класическа, вкусна и лесна за приготвяне рецепта за пресни картофи


Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Младите картофи се белят лесно, ако се накиснат предварително за 10-15 минути в студена вода, в която е разтворена 1 супена лъжица сол. След накисването се измиват, остъргват с остър нож и се изплакват обилно с вода. По-едрите от тях се режат на две половинки.
Задушават се в съд с много малко вода, посолени на вкус и поръсени с дребно нарязания копър, докато останат в съда около 2-3 лъжици вода, която се поема при изстиването на картофите. Маслото се разтопява в отделен съд и след като се сгорещи, се слага в него червеният пипер и горещо се излива върху задушените картофи. Разбъркват се и се поднасят топли, поръсени с настъргано сирене. По желание могат да бъдат гарнирани с кисело мляко.
Още по темата

Загрейте фурната на 220 градуса. Разбъркайте картофите с 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус. Покрийте с фолио за печене и печете 20 минути. Махнете фолиото и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп