Египетски сладкиш

Изкусително предложение за празничен десерт


Приготвяне
90 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Тесто:
Разбиваме 4 яйца с 1 ч ч захар, добавяме1 ½ ч. ч. брашно, 1 к л сода бикарбонат и ½ ч ч хладка вода.
Подложка:
Слагаме в голяма тава 1 масло от 125 г, разтапяме го във фурната. Върху разтопеното краве масло изсипваме и подравняваме 2 пакетчета чаени бисквити, смлени на трохи. Върху подложката изсипваме и подравняваме 500 г смокини, нарязани на четвъртинки, 100 г стафиди (предварително сме смесили 2 вида плодове, добавили сме ½ пакетче канела и 50 – 70 г захар), върху подравнените плодове изсипваме тестото и готовия сладкиш печем в загрята фурна на 180°C 45 мин. Изваждаме, посипваме с пудра захар и когато изстине, нарязваме.
Още по темата

Яйцата и жълтъкът се разбиват със захарта за около 5 минути с миксер. Добавят се млякото, брашното и солта. Сместа престоява половин час в хладилника. След това се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп