Джолан в меден сос

Джолан в меден сос Лакомник

Това е такава вкусотия, че ще си оближете пръстите

Джолан в меден сос
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 свински джолана

3 ч.л. горчица

6-8 с.л. мед

черен пипер

4-5 моркова

400 г гъби

1 ч.ч. червено вино

2 ч.ч. вода

2 дафинови листа

5-6 зърна бахар

1/3 ч.л. канела

1 кубче сух гъбен бульон

Начин на приготвянe

Джоланът се поръсва с черния пипер и се намазва с горчицата и меда. Морковите се нарязват на по-дебели лентички, а гъбите на четвъртинки. Продуктите се поставят в глинен гювеч, заливат се с виното и водата и се добавят подправките и сухия бульон. След добро уплътняване на капака на гювеча, ястието се пече във фурна на 140-150 С за 2 часа. Сервира се с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Джолан с боб
Предварително накиснатият боб се слага в гърне заедно с джолана, нарязаната на парченца сланина, ситно нарязаният лук, скилидките чесън, нарязаната на парченца...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц