Джолан в меден сос
Това е такава вкусотия, че ще си оближете пръстите

Приготвяне
120 мин
Порции
4
Начин на приготвянe
Джоланът се поръсва с черния пипер и се намазва с горчицата и меда. Морковите се нарязват на по-дебели лентички, а гъбите на четвъртинки. Продуктите се поставят в глинен гювеч, заливат се с виното и водата и се добавят подправките и сухия бульон. След добро уплътняване на капака на гювеча, ястието се пече във фурна на 140-150 С за 2 часа. Сервира се с гарнитура по желание.
Още по темата

Предварително накиснатият боб се слага в гърне заедно с джолана, нарязаната на парченца сланина, ситно нарязаният лук, скилидките чесън, нарязаната на парченца...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп












