Гювече с кюфтета
Вкусна и лесна идея за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Овкусяваме каймата със сухите подправки и оформяме кюфтенца. След това се запържват или запичат. Задушаваме нарязаните лук и чушки. След това добавяме доматите и подправки на вкус – черен пипер, червен пипер, чубрица. Когато зеленчуците поомекнат ги сваляме от котлона и започваме да редим гювечетата. Във всяко гювече слагаме кюфтенца, заливаме с част от зеленчуковата смес, а отгоре натрошаваме малко сирене. Печем в предварително загрята на 180С фурна за около 15 минути. Щом зеленчуците в гювечетата са поомекнали слагаме кашкавала и чукваме по едно яйце. Печем до готовност на яйцето.
Още по темата
Почистете броколите. Сварете ги в леко подсолена вода или на пара за няколко минути. Загрейте лука, за около минута. Нарежете доматите. В...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп