Гювече с картофи и сирене

Лесно и апетитно предложение за всеки ден и сезон


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Картофките се измиват и се нарязват. Подсушават се и се слагат в купа. Смесват се предварително размекнатото масло и олиото и с тях се поливат картофките. Добре намазнени, се разпределят в гювечетата и се посоляват. Поставят се в леко затоплена фурна, като температурата се увеличава до 220С. Пекат се около 30 минути. В купа се разбъркват сметаната с настъргания кашкавал, нарязаните на дребно копър и лук, солта и стритият бульон. Сместа се изсипва върху почти готовите картофки, гювечетата се връщат отново във фурната и температурата се намалява до 180С. Пече се до златисто.
Още по темата

Овкусяваме каймата със сухите подправки и оформяме кюфтенца. След това се запържват или запичат. Задушаваме нарязаните лук и чушки. След това добавяме доматите и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп