Гъбки от яйца
Приготвяне
30 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се сваряват и се обелват. От едната страна се отрязват по-малко, за да може като се поставят, да стоят изправени. Върху всяко яйце се поставя по един домат, вътрешността на който е извадена толкова, че като се постави върху яйцето, да покрие 1/4 от него. С шприц върху доматите се правят точици от масло или майонеза, за да заприличат на гъбки. Така готовите гъбки се подреждат в голяма чиния, в която предварително е сложена ситно нарязана маруля, наръсена с олио, сол, оцет.
Аз нямах под ръка маруля и използвах магданоз за украса на гъбките!
Едно много бързо, лесно и много оригинално предястие!
Още по темата
Твърдо сварените яйца се разрязват на две по дължина. Жълтъците се отделят и стриват, прибавят се добре разбитото масло, стритата и обезкостена риба, сол, черен пипер,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп