Гъби със сметана и копър
Бързо, лесно и страшно апетитно предястие, подходящо и за гарнитура
Приготвяне
15 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Добре е гъбките да са от по-едрите, тъй като се белят по-лесно, така не е необходимо да се мият и съответно не поемат вода. Нарязвате ги и ги пускате в тигана със сгрятата мазнина и след като са полу-готови ( след около 5-6 минутки) ги заливате със сметаната. Добавяте солта ,обръщате едни-два пъти и спирате котлона. Добре е да си оставите 1/3 част от сметаната и да я добавите след като се смъкнали яденето от котлона. Накрая поръсвате с копър.
Още по темата
Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават със солта в олиото. Добавят се нарязаните домати и магданозът. Изсипва се в тавичка. Прави се рядък бешамелов сос,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп