Гъби в гювечета

Сгответе бързо и вкусно за обяд или вечеря


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Почистете и измийте гъбите. Поръсете ги с лимонов сок, за да не покафенеят. Нарежете ги на парченца и задушете в масло, само да си пуснат водата. В дълбок съд смесете жълтъците със солта, черния пипер и малко индийско орехче, сметаната и ги разбийте. Разпределете гъбите в гювечета и във всяко сипете от соса от жълтъците, а отгоре поръсете с настърган кашкавал. Запечете в предварително загрята фурна.
Още по темата

Изчистваме скаридите отвън, махаме черната жилка от гърбда им и ги измиваме. Слагаме ги в голям съд заедно с виното и дафиновия лист. Похлупваме с капак и ги...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп