Гъбени бутер банички
Топла и ароматна закуска за 30 минути
Приготвяне
30
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Загрейте половината от зехтина, запържете гъбите за 3-4 минути от двете страни и ги извадете. Загрейте останалия зехтин и запържете ситно нарязания праз лук за 2-3 минути. Добавете нарязания спанак, чесъна и гответе за минута. При необходимост изцедете излишната течност.
Нарежете тестото на кръгове, отгоре сложете спанак, гъби, парче кашкавал и покрийте с второ парче тесто, защипете краищата, набодете с вилица, намажете с разбитото яйце и запечете за около 30 минути до златисто.
Още по темата
Кипва се водата заедно с млякото, маслото и солта. При непрекъснато бъркане се сипва брашното и се бърка, докато тестото започне да се отдела от стените на съда. Сваля...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп