Вълчи тутманик

Богата закуска за цялото семейство


Приготвяне
2 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Натрошената мая се размесва с малко хладка вода, захарта, щипка сол, покрива се и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява и в него се слагат солта, разбитите яйца, маята и с хладката вода се замесва меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса да удвои обема си. Лукът се запържва в олиото, прибавя се каймата и се задушава. Преди да се свали от огъня, се слагат червеният пипер, черен пипер, сол, чубрица и кимионът. Втасалото тесто се разточва на кора и изстиналата плънка се изсипва върху кората. Навива се на руло, нарязва се на парчета с големина 4-5 см, подреждат се със среза нагоре в намаслена тава, намазва се с разбит жълтък и се пече 35-40 мин в умерена фурна.
Още по темата

Тутманикът е сред любимите български закуски наред с баницата. Тестеното изделие се хапва с апетит от малки и големи, а неповторимият му аромат на прясно изпечена...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп