Бъркани яйца с пушена сьомга
Бърза и вкусна закуска, даваща сила през целия ден
Приготвяне
20 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете пушената сьомга на малки лентички. Разтопете половината масло в тиганче на много слаб огън. Докато маслото се топи, разбийте яйцата в купа и прибавете малко сол и пипер. Разбийте леко с вилица. Изсипете яйчената смес в тигана и увеличете огъня до среден и веднага започнете да бъркате с дървена лъжица. След около минута трябва да започнат да се втвърдяват. Когато се втвърдят наполовина, прибавете млякото и сьомгата и продължете да бъркате докато течността се изпари.Свалете тигана от огъня, прибавете останалото масло и продължете да бъркате още известно време. Бърканите яйца може да поднесете върху препечени филийки.
Още по темата
Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Разбийте леко и прибавете черния пипер и солта. Загрейте тигана и стопете маслото. Излейте сместа и я оставете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп