Бърза торта
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От козунака се отрязва един капак и вътрешността се издълбава, като се оставя по 2 см дебелина навсякъде. Отвътре се напръсква със сварения сироп. Кремът се приготвя, като се разрежда брашното в малко студено мляко, прибавя се към останалото мляко, смесено със захарта, ванилията и се вари на огъня, докато се сгъсти. Сваля се от огъня, прибавят се жълтъците, захаросаните плодове и се оставя да изстине. Този крем се излива в издълбания козунак, захлупва се с отрязания капак и се украсява с плодове от сладко.
Още по темата
Прясното мляко леко се затопля и в него се разтваря маята, постепенно се прибавят яйцата, солта, захарта, олиото, киселото мляко, ракията и кората на лимона. С...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп