Бутчета с поркотал

Вкусно и елегантно предложение за вашата вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Бутчетата се слагат в тава. Поливат се с бира. Поръсват се с джинджифил на прах. Оставят се да се мариноват за 5- 6 часа. Кореноплодните се белят и измиват. Режат се на шайби с къдраво ножче. Портокалът се измива и реже на кръгове. Взема се тавата с маринованите бутчета. Около тях се разпределят морковите, цвеклото и портокаловите кръгове. Поръсва се сол и майорана. Полива се 1 с.л. зехтин. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на умерена фурна 30 минути. После се пече без фолио още 20 минути. В порция се поднася бутче, гарнирано с моркови, червено цвекло и портокалово кръгче.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп