Бобен пастет

Лесна и евтина идея за вкусно предястие или разядка


Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Накиснете боба за нощ, сменете водата и го сварете до готовност. Нарежете на ситно лука и го запържете. Изцедете боба и го пасирайте с лука. Смелете сусама на прах и го разбъркайте с боба, добавете зехтин и бъркайте докато получите консинстенция на пастет. Пасирайте чесъна и го подправете със сол, прибавете към боба и разбъркайте, прибавете сока от лимона, разбъркайте добре. Сложете пастета на равен слой върху питката и завийте на руло.
Още по темата

Нарежете рибата на дребно и отделете кората и вътрешната костилка на авокадото. В подходящ съд ги смесете заедно с шерито, зехтина, обезкостените маслини, свареното...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп