Бобен пай
Лесно и вкусно хапване за вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бобът се вари на кротък огън в подсолена вода. Количеството на водата е един пръст под нивото на фасула. Щом омекнат бобените зърна /около час/, тенджерата се оттегля. Фасулът се пасира. Добавя се нарязан на ситно лук и се рендосва морков и чушка. Поръсва се червен пипер. Сухарите се счукват на ситно в хаванче. Вземат се 4 гювечета. Мажат се отвътре с олио. Поръсва се сухарено брашно. Разпределя се бобеното пюре. Гювечетата се похлупват. Бобеният пай се пече около 30 минути на умерена фурна.
Още по темата
Макароните се сваряват във вода, както е указано на опаковката, и се изцеждат добре. Яйцата се разбиват и смесват със сиренето и се добавят захарта, ванилията и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп