Бобена салата
Богата и засищаща салата, подходяща и за основно ястие
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всички зеленчуци се почистват. Морковите се нарязват на колелца, краставичките на кубчета, печените чушки на ивици. Във врящата марина се попарват последователно суровите зеленчуци, като се започва с морковите, които се варят за около 15 минути. Печените чушки врат около 6-7 минути, грахът около 6-7 минути, краставичките 2-3 мин. Накрая се добавя доматеното пюре. Разбърква се много добре и се добавя свареният боб. Оставя се салатата да престои известно време, за да се овкуси. Разпределя се в буркани, които се стерилизират за около 20 - 30 минути. Бобената салата може да се поднесе като самостоятелно ястие или в съчетание с яйца или месо.
Още по темата
Картофите и морковите се сваряват поотделно. След като изстинат се нарязват на кубчета и се смесват с краставичките и лука, нарязани на дребно, добавя се и боба....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп